Actueel

28 april 2023

Ons koorlid Ria Vreeswijk heeft op donderdag 27 april een lintje ontvangen en is lid geworden van de orde van Oranje Nassau.
Voor haar jarenlange inzet op diverse terreinen, o.a. voor het verzorgen van de PR van ons koor.
Het bestuur heeft haar gefeliciteerd met dit heugelijke feit en een bloemetje aangeboden namens het koor.

14 maart 2023

Vandaag is er een open repetitie bij het Wijnu gebouw Vanaf 19.30u is iedereen welkom.

14 Februari 2023

Ledenvergadering bij Wijnu

3 Februari 2023

Optreden bij het verzorgingscentrum Huize Katwijk in Oss

Nieuwjaarsconcert Wijnu 8 januari 2023

30-12-2022

Optreden tijdens een 50 jarig huwelijk in de Rooise Boerderij

DSC_6974

Optreden kerstmarkt Zorgcentrum Het Aatrium in Veghel

Op zaterdag 10 december treden wij weer na twee jaar op tijdens de kerstmarkt in zorgcentrum Het Aatrium in Veghel.
De bewoners hebben dan ook diverse kerststukken te koop die zij zelf gemaakt hebben en er is een loterij voor het goede doel van het Aatrium zelf.
Het optreden van ons koor is van 14.30u tot 16.15u
Iedereen is welkom

7-11-2022

Optreden St Petrus in Boekel

Ons eerste optreden is weer een feit.
Op woensdag 16 november geeft het Ambiancekoorveghel weer een mooi optreden in het zorgcentrum in Boekel.
Dit alles na een bizarre coronatijd die wij gelukkig enigszins achter ons kunnen laten.
Aanvangstijd is 14.30u tot 16.30u Dit alles onder leiding van onze nieuwe dirigent Wim Mank

29-09-2022

Geslaagd jubileumfeest van Het Ambiancekoor.

 Beter laat dan nooit, zou je kunnen zeggen van het jubileumfeest van Het Ambiancekoor. Want al in september 2020 was er een datum gepland om het feit te vieren, dat Het Ambiancekoor 15 jaar bestond. En dat is natuurlijk een feestje waard.  Maar corona gooide roet in het eten en daarom werd pas op 20 september 2022 dit jubileum gevierd. Maar nu wel op een heel mooie en feestelijke manier. Met een uitnodiging aan alle leden en de oud-leden die er twee jaar geleden ook bij geweest zouden zijn. Met bij de koffie of thee na binnenkomst een mooi gebakje, met het logo van het koor erop. Het gezellig en geanimeerd samenzijn werd opgeluisterd door troubadour Tonny Wijnands uit Deurne. Al gauw werd er uit volle borst meegezongen.

feest 1feest 2

Met een drankje erbij was het genieten van de liedjes, grappen en verhalen en hij wist de feeststemming al gauw te verhogen. Tijdens de pauze werd er een lekker hapje gepresenteerd en konden de kelen nog eens gesmeerd worden. Waarna het optreden werd hervat en weer de nodige herkenbare songs van vroeger de revue passeerden. Gekoppeld aan anekdotes uit die tijd. Gelinkt ook aan het nu.

feest 3

Met een dankwoordje van de voorzitter en een toegift werd het mooie optreden afgesloten. Kon er nog even nagepraat worden voor iedereen huiswaarts ging.
Kortom een gezellig en geslaagd jubileumfeest van het Ambiancekoor.

29-05-2022

Afscheid van dirigent Jacques Tichelaar.

Foto 2Tijdens de repetitie op 24 mei j.l. heeft Het Ambiancekoor afscheid genomen van haar dirigent Jacques Tichelaar. Vier jaar lang heeft hij leiding gegeven aan het koor, al was het door corona gedurende bijna twee jaar maar beperkt mogelijk. Onder zijn enthousiaste dirigentschap heeft Het Ambiancekoor zich verder ontwikkeld en mochten we diverse geslaagde optredens verzorgen. Om begrijpelijke persoonlijke redenen heeft Jacques aangegeven zijn functie te willen neerleggen en dat verzoek hebben we gerespecteerd.
Gelukkig vonden we in overleg met hem een waardig opvolger in de persoon van Wim Mank.
Tijdens het afscheid werden Jacques en zijn vrouw Monique toegesproken door de voorzitter met woorden van waardering en dank. Na een korte reactie daarop door Jacques werd hij toegezongen door het koor met een lied, waarin ook dank voor zijn inzet leidraad was. Tijdens de pauze daarna was er gelegenheid om nog een persoonlijk woordje met hem te wisselen. Gelukkig verdwijnt hij niet helemaal uit beeld, want hij heeft toegezegd af en toe nog eens in te vallen, als de nieuwe dirigent verhinderd is. Dus we zullen hem nog wel eens zien tijdens repetities. Maar niet meer als vaste dirigent. Dat zal wennen zijn.
Vanwege de wisseling van de dirigenten heeft het bestuur besloten om ons voor het evenement Fabriek Magnifique af te melden.

12-04-2022

Na twee jaar is er weer een ledenvergadering. Deze begint om 20.30u.

29 -03- 2022
Vanavond is er een open repetitie. Dit is om nieuwe leden te werven en om kennis te maken met ons koor.

15-02-2022

De repetities zijn weer begonnen. Deze avond gebruiken wij om elkaar weer te ontmoeten na een bizarre tijd en ook om weer in te zingen tot de koffiepauze.

24-12-2021

Hopelijk zien we U het volgend jaar weer terug en wensen wij U namens het bestuur, dirigent en koorleden  hele fijne en prettig kerstdagen toe.

Kerstwens

12- 11-2019

Kerst optredens van Het Ambiancekoorveghel

Op zaterdag 14 december 2019 aanvang 14.30u geeft het Ambiancekoor onder leiding van dirigent Jacques Tichelaar een feestelijk optreden in het Zorgcentrum Het Aatrium in Veghel.
Zoals ieder jaar is er een kerstmarkt waarbij men in de gelegenheid gesteld wordt om onder andere mooie bloemstukken te kopen gemaakt door de bewoners samen met hun begeleiders. Tevens is er een loterij met leuke prijzen waarbij de opbrengst ten goede komt aan de bewoners van het Aatrium.

Zondag 15 december 2019 aanvang 15.00u treedt voor u Het Ambiancekoor Veghel op in Den Brink in Eerde samen met de River Aa Bigband. Na twee jaar van afwezigheid gaat de River Aa Bigband met dit concert voor een hernieuwde kennismaking.  Dit zal tevens een hommage zijn aan Sjef van Liempd de oprichter van de River Aa Bigband en Het Ambiancekoorveghel
Helaas te vroeg overleden op 21 februari 2018
Hopelijk mogen we u verwelkomen op dit prachtig kerstconcert dat wij voor u zullen gaan verzorgen en waarbij de entree gratis is. De zaal gaat open om 14.45u

11-11-2019

tekst-met-herfst007

27-08 2019

De vakantie zit er weer op van het koor. De repetities zijn op 13 augustus begonnen. Inmiddels hebben we onze eerste optreden gehad in het zorgcentrum Laverhof in Heeswijk op 21 augustus en ons volgend optreden staat alweer gepland op  1 september in het gebouw van Wijnu Wilgenstraat Veghel. Aanvang 14.00 uur.
Entree is gratis en bij binnenkomst krijgt U een kop koffie of thee aangeboden namens Wijnu. Wij hopen dat we U hier mogen verwelkomen voor een mooi optreden.

01-07-2019

Wij, als bestuur en de koorleden wensen iedereen een mooie zomer toe en voor degenen die op vakantie gaan een hele fijne vakantie .

DSC_2421

22 februari 2018

Op 22 februari 2018 kregen wij het droeve bericht dat gisteravond 21 februari op 74 jarige leeftijd onze dierbare dirigent Sjef van Liempd is overleden. Hij was ook de oprichter van ons ambiancekoor. Wij verliezen in Sjef een kundig en betrokken dirigent.
Het afscheid van Sjef is op maandag 26 februari om 13.30u in de Lambertuskerk in Veghel. Wij wensen de familie veel sterkte toe met dit verlies.

12 december 2017

De overeenkomst voor de repetities bij het WijNu gebouw zijn op 6 december 2017 ondertekend.
Onze eerste repetitie is op 9 januari 2018 in onze nieuwe locatie  aan de wilgenstraat te Veghel. In het lokaal De Plantaan.

02-01-2017

Sfeerimpressie van het kerstoptreden op de Noordkade in december 2016.