Actueel

28-09-2022

Geslaagd jubileumfeest van Het Ambiancekoor.

 Beter laat dan nooit, zou je kunnen zeggen van het jubileumfeest van Het Ambiancekoor. Want al in september 2020 was er een datum gepland om het feit te vieren, dat Het Ambiancekoor 15 jaar bestond. En dat is natuurlijk een feestje waard.  Maar corona gooide roet in het eten en daarom werd pas op 20 september 2022 dit jubileum gevierd. Maar nu wel op een heel mooie en feestelijke manier. Met een uitnodiging aan alle leden en de oud-leden die er twee jaar geleden ook bij geweest zouden zijn. Met bij de koffie of thee na binnenkomst een mooi gebakje, met het logo van het koor erop. Het gezellig en geanimeerd samenzijn werd opgeluisterd door troubadour Tonny Wijnands uit Deurne. Al gauw werd er uit volle borst meegezongen.

feest 1feest 2

Met een drankje erbij was het genieten van de liedjes, grappen en verhalen en hij wist de feeststemming al gauw te verhogen. Tijdens de pauze werd er een lekker hapje gepresenteerd en konden de kelen nog eens gesmeerd worden. Waarna het optreden werd hervat en weer de nodige herkenbare songs van vroeger de revue passeerden. Gekoppeld aan anekdotes uit die tijd. Gelinkt ook aan het nu.

feest 3

Met een dankwoordje van de voorzitter en een toegift werd het mooie optreden afgesloten. Kon er nog even nagepraat worden voor iedereen huiswaarts ging.
Kortom een gezellig en geslaagd jubileumfeest van het Ambiancekoor.

29-05-2022

Afscheid van dirigent Jacques Tichelaar.

Foto 2Tijdens de repetitie op 24 mei j.l. heeft Het Ambiancekoor afscheid genomen van haar dirigent Jacques Tichelaar. Vier jaar lang heeft hij leiding gegeven aan het koor, al was het door corona gedurende bijna twee jaar maar beperkt mogelijk. Onder zijn enthousiaste dirigentschap heeft Het Ambiancekoor zich verder ontwikkeld en mochten we diverse geslaagde optredens verzorgen. Om begrijpelijke persoonlijke redenen heeft Jacques aangegeven zijn functie te willen neerleggen en dat verzoek hebben we gerespecteerd.
Gelukkig vonden we in overleg met hem een waardig opvolger in de persoon van Wim Mank.
Tijdens het afscheid werden Jacques en zijn vrouw Monique toegesproken door de voorzitter met woorden van waardering en dank. Na een korte reactie daarop door Jacques werd hij toegezongen door het koor met een lied, waarin ook dank voor zijn inzet leidraad was. Tijdens de pauze daarna was er gelegenheid om nog een persoonlijk woordje met hem te wisselen. Gelukkig verdwijnt hij niet helemaal uit beeld, want hij heeft toegezegd af en toe nog eens in te vallen, als de nieuwe dirigent verhinderd is. Dus we zullen hem nog wel eens zien tijdens repetities. Maar niet meer als vaste dirigent. Dat zal wennen zijn.
Vanwege de wisseling van de dirigenten heeft het bestuur besloten om ons voor het evenement Fabriek Magnifique af te melden.

12-04-2022

Na twee jaar is er weer een ledenvergadering. Deze begint om 20.30u.

29 -03- 2022
Vanavond is er een open repetitie. Dit is om nieuwe leden te werven en om kennis te maken met ons koor.

15-02-2022

De repetities zijn weer begonnen. Deze avond gebruiken wij om elkaar weer te ontmoeten na een bizarre tijd en ook om weer in te zingen tot de koffiepauze.

01-02-2022

Vanwege het opleven van het omnikron virus hebben we de optredens en de repetities weer stil moeten leggen. Helaas! Maar we kiezen toch voor de gezondheid van onze koorleden.

12-10-2021

De repetities zijn weer begonnen volgens ons schema. Voor dit jaar zijn alle optreden afgezegd. Behalve een optreden van het 60 jarig huwelijksfeest van twee van onze koorleden.

Ook de controle van de QR code heeft zijn intrede gedaan.
De bedoeling is dat het eenmalig gecontroleerd wordt.

30-06-2021

Eindelijk na bij anderhalf jaar corona perikelen weer goed nieuws voor onze website:

HET AMBIANCEKOOR GAAT WEER ZINGEN

Het mag weer: samen zingen. Met alle aangekondigde versoepelingen is het inmiddels voor de koren weer toegestaan om te zingen. Het Ambiancekoor is daar erg blij mee. En het bestuur heeft besloten de repetities weer op te starten.
Maar nog niet voor de zomervakantie. Voor de zekerheid is gekozen om pas vanaf 14 september de repetities te gaan hervatten. Op 31 augustus zullen de leden van het koor tijdens een gezellig samenzijn elkaar weer treffen.
Na een lange periode waarin ze elkaar nauwelijks gezien hebben of gesproken.
De definitieve bevestiging van weer gaan zingen zal dan worden gegeven. Want we beseffen dat dit alles onder voorbehoud blijft van wat de cijfers van de eventuele besmettingen ons vertellen.
En de mogelijke varianten die nog roet in het eten kunnen gooien. Maar alsnog gaan we ervan uit dat in september we weer van ons mogen laten horen. Daar hebben we ontzettend veel zin in en kijken er naar uit.

17-04-2020

Jammer genoeg moeten we ook nu constateren dat vanwege het coronavirus in juli Fabriek Magnifique waar wij ons voor ingeschreven hadden niet doorgaat

25 -03-2020

Ook nu vanwege de nieuwe maatregelen tot 1 juni zijn wij genoodzaakt om ook tot die datum van 1 juni onze repetities en het optreden in Oss bij Huize Katwijk op 7 mei voorlopig  te moeten annuleren.

19-03-2020

Tijden veranderen snel !!!!!!

Vanwege de coronavirus zijn de optredens van hetambiancekoorveghel en de repetities alvast tot 6 april afgelast tot nader bericht.

Helaas hebben wij als koor het droevige bericht in ontvangst moeten nemen van het overlijden van ons trouw en betrokken koorlid Ans Dekker.
Vanwege het coronaprotocol dwingt het ons om op andere wijze afscheid te nemen van Ans dan zij gewild had.

De dienst zal plaats vinden op vrijdag 20 maart om 11.15 uur en te volgen via internet

Wij wensen de familie veel kracht de komende tijd om dit grote verlies te dragen.

28 -02 -2020

Op woensdag 25 maart zijn wij weer te gast in het zorgcentrum Nieuwe Hagen Gervenstraat2 in Den Bosch om een mooi optreden te verzorgen. Aanvangstijd is  14.30u.

7-02-2020

11 februari vindt na de repetitie om ongeveer 21.00u onze jaarlijkse ledenvergadering plaatst. De notulen zijn reeds in bezit van onze leden.

06-01-2020

Na een jaar van vele mooie optredens start Het Ambiancekoor Veghel weer het nieuwe jaar met een nieuwjaarsconcert op 12 januari 2020 in het wijkgebouw van Wijnu, Wilgenstraat te Veghel.
U bent van harte welkom vanaf 13.30u.  Dan gaan de deuren open en wordt u verwelkomt met een kop koffie of thee Het concert begint om 14.00 uur en de entree is gratis.

Op 21 januari vindt er een open repetitie plaats waarbij iedereen welkom is vanaf 19.30u, om mee te zingen, informatie in te winnen over ons gezelligheidskoor en zich eventueel aan te melden om lid te worden mocht er interesse bestaan om ons koor te versterken met uw stem.

9 -12-2019

Dit jaar op 10 december betekent voor het Ambiancekoorveghel de laatste repetitie voor dit jaar 2019. Vele mooie optredens hebben wij voor U mogen verzorgen.

Hopelijk zien we U het volgend jaar weer terug en wensen wij U namens het bestuur, dirigent en koorleden  hele fijne en prettig kerstdagen toe.
En een gelukkig jaar 2020 in goede gezondheid.

Kerstwens

12- 11-2019

Kerst optredens van Het Ambiancekoorveghel

Op zaterdag 14 december 2019 aanvang 14.30u geeft het Ambiancekoor onder leiding van dirigent Jacques Tichelaar een feestelijk optreden in het Zorgcentrum Het Aatrium in Veghel.
Zoals ieder jaar is er een kerstmarkt waarbij men in de gelegenheid gesteld wordt om onder andere mooie bloemstukken te kopen gemaakt door de bewoners samen met hun begeleiders. Tevens is er een loterij met leuke prijzen waarbij de opbrengst ten goede komt aan de bewoners van het Aatrium.

Zondag 15 december 2019 aanvang 15.00u treedt voor u Het Ambiancekoor Veghel op in Den Brink in Eerde samen met de River Aa Bigband. Na twee jaar van afwezigheid gaat de River Aa Bigband met dit concert voor een hernieuwde kennismaking.  Dit zal tevens een hommage zijn aan Sjef van Liempd de oprichter van de River Aa Bigband en Het Ambiancekoorveghel
Helaas te vroeg overleden op 21 februari 2018
Hopelijk mogen we u verwelkomen op dit prachtig kerstconcert dat wij voor u zullen gaan verzorgen en waarbij de entree gratis is. De zaal gaat open om 14.45u

11-11-2019

tekst-met-herfst007

OP 20 november treden wij als Hetambiancekoorveghel weer op in Boekel in het verzorgingshuis st Petrus  Aanvang 14.30u. U bent van harte welkom om dit mooie optreden bij te wonen

5 november heeft het Ambiancekoor weer een mooi optreden verzorgd in Erp.
Namelijk bij het verzorgingshuis Simeonshof.  De bewoners en ook wij hebben hiervan genoten.

10-09-2019

Op 27 oktober is het de Erpse korendag bij Ter Aa het sport en ontmoetingscentrum.
Het Ambiancekoor zal als laatste koor optreden namelijk om 16.30u onder leiding van Jacques Tichelaar.
Tevens staat op donderdagavond 31 oktober alweer het volgend optreden van het koor gepland bij Huize Odendael in st- Oedenrode om 19.30u

27-08 2019

De vakantie zit er weer op van het koor. De repetities zijn op 13 augustus begonnen. Inmiddels hebben we onze eerste optreden gehad in het zorgcentrum Laverhof in Heeswijk op 21 augustus en ons volgend optreden staat alweer gepland op  1 september in het gebouw van Wijnu Wilgenstraat Veghel. Aanvang 14.00 uur.
Entree is gratis en bij binnenkomst krijgt U een kop koffie of thee aangeboden namens Wijnu. Wij hopen dat we U hier mogen verwelkomen voor een mooi optreden.

01-07-2019

Wij, als bestuur en de koorleden wensen iedereen een mooie zomer toe en voor degenen die op vakantie gaan een hele fijne vakantie .zomer-257

Tot 13 augustus onze eerste repetitie!

01-06-2019

11 juli is het  laatste optreden van Het Ambiancekoor voor de zomervakantie bij Huize Katwijk in Oss.
Aanvang 14.00u tot 15.30 Daarna  op 21 augustus hebben weer onze eerste optreden van na de zomervakantie in Heeswijk bij zorgcentrum Laverhof om 14.30u.

12-06-2019

7 juli vindt voor de tweede keer het Tuinenfestival plaats in Veghels Buiten.
Het ambiancekoor is welkom in de tuin van de fam de Goei-Keurlings Havelt 3 in Veghel
De tijden van optreden zullen zijn van 12u- 12.30u Het tweede optreden is van 13.15u- 13.45u en het laatste optreden van 14.30u- 15u.

6 juli verzorgd het Ambiancekoor een optreden in Uden ter gelegenheid van de verjaardag van een bestuurslid Ger van Lee in het Plattelandsmuseum in Uden.

11-06-2019

Op 28 juni  is er een zomer optreden van het Ambiancekoor in het Zorgcentrum het Aatrium in Veghel Deze begint om 14.30u en eindigt om 16.15u

Op 5 juni heeft het Ambiancekoor een mooi optreden verzorgd in het zorgcentrum Nieuwe Hagen in Den Bosch.

28-04-2019

2 juni vindt de Sjef van Liempd koredag weer plaats.
Hierbij verlenen wij weer als koor onze medewerking op de markt in Veghel.
Aanvang van het optreden van Het Ambiancekoor veghel is van 14.00u tot 14.50u

17-03-2019

Op 29 maart verzorgen wij een optreden bij Brabantzorg Ruwaard Oss.
De bus   met de koorleden vertrekt om 13.15 vanaf de parkeerplaats tegenover het Broedershof richting Oss waar wij om 13.45u aanwezig zullen zijn.
Ons optreden zal aanvangen om 14.30u

11-02-2019

Op dinsdag 12 februari repeteert het ambiancekoor tot 20.30u Daarna vindt de jaarvergadering plaats

07-01-2019

Na een jaar met vele optredens, mooie gebeurtenissen en minder fijne gebeurtenissen begint het Ambiancekoorveghel weer aan het nieuwe jaar 2019
De eerste repetitie begint op 8 januari om 19.30u in het repetitielokaal van Wijnu aan de Wilgenstraat in Veghel.
Op 13 januari aanvang 14.00u geeft het Ambiancekoor een nieuwjaarsconcert bij Wijnu  ook aan de Wilgenstraat in Veghel.
Men is van harte welkom bij dit optreden.
Dinsdagavond  29 januari om 19.30u vind een open repetitie plaats waarbij iedereen die het leuk vind om mee te zingen of interesse heeft om zich bij ons koor aan te melden de gelegenheid krijgt om kennis te maken met Het Ambiancekoor Veghel

Wij hopen zo veel mogelijk belangstellenden bij deze gelegenheden te ontmoeten

12 mei 2018

DSC_2421

Op 3 juni 2018 vindt in Veghel de Sjef van Liempd  koren dag plaats.
Het Ambiancekoorveghel opent de middag om 14.00 uur en zingt tot 14.45u

22 februari 2018

Op 22 februari 2018 kregen wij het droeve bericht dat gisteravond 21 februari op 74 jarige leeftijd onze dierbare dirigent Sjef van Liempd is overleden. Hij was ook de oprichter van ons ambiancekoor. Wij verliezen in Sjef een kundig en betrokken dirigent.
Het afscheid van Sjef is op maandag 26 februari om 13.30u in de Lambertuskerk in Veghel. Wij wensen de familie veel sterkte toe met dit verlies.

12 december 2017

De overeenkomst voor de repetities bij het WijNu gebouw zijn op 6 december 2017 ondertekend.
Onze eerste repetitie is op 9 januari 2018 in onze nieuwe locatie  aan de wilgenstraat te Veghel. In het lokaal De Plantaan.

september 2017      Optreden Marktzicht Veghel

IMG_2551

02-01-2017

Sfeerimpressie van het kerstoptreden op de Noordkade in december 2016.